BASE-H

BASE-H 

FOR A RAPELESS FUTURE 

HVEM ER VI?

I tusenvis av år har mennesker voldtatt undertrykket og trakkasert hverandre. Verst har det gått ut over kvinnene. Alt mens menn stort sett har stått passive på sidelinja. Det stopper nå! Voldtekt er et samfunnsproblem og for å løse det må menn komme på banen. Vi er fire unge menn som tar opp kampen mot noe av det mest ufyselige et menneske kan gjøre. Vi må kjempe for en framtid uten  undertrykkelse

.

Vi er BASE-H Boys against sexuel harrasment. Vi er 4 unge menn som vil gjøre en forskjell, målet vårt er å inspirere andre gutter/menn til å bry seg mer om dette alvorlige temaet. Vi tenker at det er viktig å snakke om voldekt og seksuell trakassering med unge mennesker før det blir for sent. Løsningen på voldtekt ligger i hendene til de neste generasjonene. Fengsel og straff gjør ikke nok for å forhindre voldtektssaker rundt omkrig i landet og verden.

Hvorfor gjør vi det?

Vi har lyst å spre budskapet vårt til unge mennesker over hele Norge, gutter/menn har også lyst å hjelpe til. Vi må huske at gutter og menn også kan bli voldtatt eller seksuell trakassert. Gutter og menn har ikke fått sjansen til å gjøre en forkjell, derfor valgte vi å steppe opp. 


På skolen snakker man ikke så mye om voldekt og seksuell trakassering, hvorfor? Barn burde vite hva som er greit og hva som ikke er sånn at vi slipper mer vold og overgrep i husstander.  


I følge Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk senter har 9 prosent av alle  kvinner og litt under 2 prosent av menn blitt voldtatt i løpet av livet. Dette er bare tall vi vet om, men det er også mørke tall der ute som vi ikke vet om. Hva skal vi gjøre?

Vi i BASE-H har lyst å endre voldtektstallene til null og få litt mer oppmerksomhet rundt dette temaet. Vi har veldig stor tro på ungdommer og tenker at vi kan gjøre en forskjell. 

Hvorfor velger mange voldtektsofre å være stille? kan det være pga usikkerheten og redselen for å si ifra?


Dinutvei.no gir en god oversikt over hvem du kan søke om hjelp fra og du kan finne informasjon om overgrepsmottaket, barnvern og andre tilbud du kan ha bruk for.

Mål

Bedre Språkbruk 

Vi merker at stygt språk mellom ungdommer har blitt veldig normalisert, noe vi tenker at vil føre til enda større konsekvenser i fremtiden.

Trygghet 

Mange velger å holde det inni seg. Vi har lyst å vise at du har veldig mange muligheter hvis en slik situasjon oppstår. 

Oppmerksomhet 

Seksuell trakassering og voldtekt har alltid vært et stort problem, vi må snakke mer om det og prøve å gjøre alt vi kan for å forhindre flere voldtektsepisoder. 

Inspirasjon 

Etter denne kampanjen håper vi at flere ungdommer prøver å gjøre en forskjell for å gjøre verden til et bedre sted. 

BASE-H Podcast 

Vil du høre på oss snakke om de viktigste temane?

OPPGAVER

Vi har laget noen oppgaver som læreren kan gi elevene. Under finner du linken til oppgavene: